Obsah:

Kdy byl Súdán arabský?
Kdy byl Súdán arabský?
Anonim

Kříženec různých komunikačních médií a dialektů, dnes se súdánskou arabštinou mluví po celém Súdánu a dokonce i v některých částech Eritreje. Arabové poprvé dorazili do Súdánu mezi 14. a 15. stoletím, představili jazyk a kulturu; výrazně utváří súdánskou sociální strukturu a dynamiku.

Kdy se Súdán stal Arabem?

V 1983 se Súdán stal Islámským státem sjednoceným podle práva šaría, což vyvolalo nárůst rasového napětí mezi Araby a Afričany v regionu. V důsledku toho národ ekonomicky trpěl, což vedlo k opuštění práva šaría v 80. letech.

Je Súdán považován za Arab?

Súdán je součástí současného arabského světa – zahrnuje severní Afriku, Arabský poloostrov a Levantu – s hlubokými kulturními a historickými vazbami na Arabský poloostrov, které sahají až do starověku krát.

Je súdánská arabština podobná egyptské?

Súdánská arabština je podobná egyptské arabštině I když nesdílí některé charakteristické vlastnosti severoegyptských dialektů (jako je káhira), súdánská arabština je zvláště blízko centrálnímu a jižní egyptština nebo sa'idská arabština. Je také blízce příbuzná s hejazštinou arabštinou.

Jak se nazývá súdánská arabština?

Juba Arabština (Arabi Juba, عربی جوبا‎; arabština: عربية جوبا‎, romanizováno: 'arabīyat Jūbā), také známá od roku 2011 jako provinská a v jižní arabštině v jihofrancouzštině, jihoamerická istina a odvozuje svůj název od města Juba v Jižním Súdánu.

Doporučuje: